ILMAINEN OPPIMISALUSTA: HOWSPACE FREE

Oppimismuotoiluun erikoistunut ohjelmistoyritys Howspace on tehnyt viimeisen vuoden aikana jo kaksi mainiota customer love-harppausta; ensin se mahdollisti Howspacen käyttöönoton matalammalla Pay as you Go-kuukausilisenssillä ja viime viikolla uutiset aina vain paranivat; Howspace-oppimisympäristöstä on viimein julkaistu täysin maksuton ilmaisversio (nappaa itsellesi täältä!)! Kiitos Howspace – tätä olemme odottaneet!

Howspacen käyttöönottoa on jo aiemmin ollut mahdollista kokeilla maksutta, mutta ilmainen kokeilujakso on ollut voimassa vain kuukauden.

Tässä blogitekstissä avaan ensin yleisellä tasolla Howspacen toimintalogiikkaa ja siirryn sitten esittelemään eri lisenssivaihtoehtoja Howspace-oppimisalustan käyttöönottoon.

MIKSI HOWSPACE-OPPIMISALUSTA?

Howspacen toimintalogiikka eroaa merkittävästi valta-osasta muita digitaalisista oppimisalustoista. Siinä missä suurin osa verkko-oppimisalustoista pohjautuu nk. verkko-oppimisen emo-alustoihin, eli MOOC:eihin (massive online learning courses), perustuu Howspacen toimintalogiikka ennen kaikkea dialogisuuteen ja yhteisölliseen oppimiseen. Lyhyesti voisi todeta, että MOOC:it rakennettiin teknologisista lähtökohdista, ei niinkään oppimisen lähtökohdista käsin. MOOC:ien toimintalogiikka fokusoi vahvasti opettajaan, mutta Howspacen toimintalogiikka kohdistaa huomionsa oppijaan ja siihen, miten ihminen oppii parhaiten.

MOOC:ien toimintalogiikasta voit lukea tarkemmin aiemmasta blogitekstistäni Verkko-oppiminen on rikki, jossa esittelen myös lyhyesti yhteisöllisen oppimisen pedagogisia lähtökohtia. MOOC:ien ongelmallisuudesta kerron myös puheessani Metataidot työelämän menestystekijänä-seminaarissa, puheenvuoron voit kuunnella kokonaisuudessaan täältä (kohdassa 1:53).

It all starts with why! Tekninen perusteluni Howspace-oppimisympäristön valintaan sisältää vain kolme sanaa: intuitiivinen drag-and-drop -builer! Drag-and-drop -rakennustyökalun avulla raahaat oppisisällöt paikalleen – ja kyllä, valmista! Howpsacella luot sisältöjä parhaimmillaan sekunneissa. Työssäni oppimismuotoilijana olen käyttänyt lukemattomia oppimisalustoja, ja voin luvata, ettei oppimissisältöjen ja valmennusmateriaalien luominen ole koskaan ollut näin helppoa! Mutta pysähdytään vielä hetkeksi Howspacen toimintalogiikan pariin:

Howspace SYNKRONISEN JA ASYNKRONISEN YHTEISTYÖSKENTELYN TUKENA

Siinä missä MOOC:it ovat keskittyneet erityisesti asynkronisen opiskelun mahdollistamiseen (oppija opiskelee oppisisältöjä omalla ajallaan aika- ja paikkariippumattomasti), on Howspacessa mahdollista luoda digitaalisia oppisisältöjä sekä asynkronista oppimista mahdollistamaan, mutta myös tukemaan synkronista yhteistyöskentelyä (oppijat työstävät oppisisältöjä yhtäaikaisesti paikasta riippumatta) ja huom! myös asynkronista yhteistyöskentelyä (oppijat työstävät oppisisältöjä kukin omalla ajallaan aika- ja paikkarajoitteetta YHDESSÄ työskennellen).

HOWSPACE JA AKTIIVINEN PEDAGOGIIKKA

Howspacessa oppijan rooli on aktiivinen. Oppija ei siis ole passiivinen tiedon vastaanottaja, vaan tietoa aktiivisesti prosessoiva oppimisyhteisön täysivaltainen jäsen. Tämä mahdollistaa oppijoiden osallistamisen yhteiseen tiedonluomisprosessiin ja yhteistyöskentelyyn. Oppijan roolin muuttuminen muuttaa merkittävästi myös oppimaan ohjaajan (eli kouluttajan, coachin ja / tai valmentajan) asemaa siitä, miten olemme tottuneet oppimaan ohjaajan roolia tarkastelemaan. Oppimaan ohjaaja ei siis olekaan kaikki tietävä auktoriteetti, vaan yhtälailla oppimisyhteisön täysivaltainen jäsen muiden ohella – jonka vastuulla on ensisijaisesti mahdollistaa aika, paikka ja raamit yhteiselle oppimisprosessille.

Oppijan aktiivinen rooli, oppimaan ohjaajan roolin muutos, yhteisöllinen oppiminen – kutsun näitä prinsiippejä modernin oppimismuotoilun edellytyksiksi, vaikka tuo alkuliite “moderni” kasvatustieteilijöitä toisinaan hirvittääkin. Kasvatustieteellinen tutkimus, kognitiivinen ja positiivinen psykologia ja neurotieteet (monien muiden ohella) ovat nimittäin tunnustaneet näitä oppimisen prinsiippejä jo yli 50 vuotta. Siitä huolimatta muutos on ollut valitettavan hidasta, eikä tämä vielä näy oppimisen arkipäivässä organisaatioissa, saati teknologisissa ratkaisuissakaan.

Howspace on raikas poikkeus valtavirtaan! Jakamalla tämän yhteisen oppimisen arvopohjan allekirjoittaneen kasvatustieteilijän kanssa, ovat he saaneet tämän alustariippumattoman oppimismuotoilijan hurahtamaan täysin Howspace-oppimisalustaan.

(Puhumattakaan siitä, että valitsemalla Howspacen, valitset kotimaisen! 😍)

Jotta tämä blogiteksti ei venyisi liian pitkäksi – hypätään seuraavaksi hinnoittelumallien maailmaan!

HOWSPACEN UUDET HINNOITTELUMALLIT

HOWSPACE-OPPIMISALUSTA ILMAISEKSI KÄYTTÖÖN

Uusin lisenssimalli, joka tarjoaa loistavat mahdollisuudet Howspacen käyttöönottoon myös pienyrittäjille, coacheille ja kouluttajille, jonka tarve digitaalisen oppimisalustan hyödyntämiseen vaihtelee.

Howspace Free-versio mahdollistaa 20 käyttäjää (mikäli olet pienyrittäjä, tarkoittaa tämä sinua + 19 oppijaa). Käytössäsi on kolme työtilaa, eli kolme verkkovalmennusympäristöä.

Yksi käyttäjä on yhtä kuin yksi sähköpostiosoite, eli mikäli sinulla on samat 20 käyttäjää kussakin työtilassa, käyttäjiä on edelleen 20 (ei 20 per työtila, joka olisi jo yhtä kuin 60 käyttäjää). Huomaa, että käytännössä tämä tarkoittaa 20 käyttäjää yhtäaikaisesti. Mikäli toimit esimerkiksi coachina, ja sinulla avautuu neljä kertaa vuodessa 3 kk valmennusohjelma, jossa kussakin alkavassa valmennusryhmässä on esimerkiksi 19 valmennettavaa. Kun ensimmäinen 3 kk ryhmä päättyy, kopioit työtilan, suljet aiemman työtilan ja lisäät uudet käyttäjät uuteen työtilaan – ja ta daa! Käytössäsi on jälleen ilmaiset 19 käyttäjää (+sinä, eli yht. 20 ilmaiskäyttäjää). Näin ollen vuosikäytössä voisit, tällä 3 kk syklillä, pyöräyttää valmennusohjelmasi läpi 76 maksavaa asiakasta täysin ilmaiseksi.

Howspace Freessä käytössäsi on rajattu valikoima toiminnallisuuksia. Et siis pysty hyödyntämään Howspacea täysimääräisesti, mutta pääset hyvin alkuun – ja bonuksena: täysin ilman taloudellista riskiä!

Hinta 0 e.


HOWSPACE PAY-AS-YOU-GO

Pay as you Go -hinnoittelumalli mahdollistaa ilmaisversiota hieman järeämmän käytön, joihin kuuluu mm. live-widget, joka mahdollistaa digitaaliset live-sessiot ilman ulkopuolista integraatiota. Live-widget on ikään kuin Howspacen sisäinen, oma “Zoom” tai “Teams”-integraatio, jolloin osallistujien tulee klikata itsensä vain oppimisympäristöön sisään, eikä heidän tarvitse avata toista ikkunaa digitaalista live-sessiota varten. Live-widgetin lisäksi Pay as you Go-hinnoittelumalli sisältää laajennetun Advanced Learning & Collaborations widget-valikoiman sekä pääsyn Howspace Akatemioihin (=verkkovalmennukset Howspacen käyttöönoton tueksi).

Hinta 12 euroa / käyttäjä / kk.

HOWSPACE TEAMS / BUSINESS

Howspace Teams-hinnoittelumallin kohdalla käyttöön saa oppimisalustan kaikilla herkuilla. Oma logo, omat brändivärit, integraatiot, SSO& API add onsit. You name it!

Howspace Business 100 käyttäjää, hinta 700 e / kk.


That´s all folks! Toimin Howspacen virallisena kumppanina, joten muistathan, että voit aina laittaa minulle viestiä täällä, mikäli sinulle herää mitä vain kysyttävää Howspacen käyttöönottoon liittyen!



Edellinen
Edellinen

MITÄ ON OPPIMISMUOTOILU? – osa 2

Seuraava
Seuraava

Verkko-oppiminen on rikki