The world is becoming more turbulent faster than organizations are becoming more resilient.”

- Gary Hamel, Nordic Business Forum 2018

Työn murros näkyy kaikkialla ympärillämme. Muutos vaatii meiltä jatkuvasti uusia taitoja, uusia kykyjä, joustavuutta. Muutos vaatii meiltä kykyä ymmärtää, oppia ja soveltaa uutta tietoa.

Muutos on ennen kaikkea oppimista.

Ja oppiminen on ennen kaikkea muutosta.

Uusien taitojen haltuunoton lisäksi meidän täytyy ymmärtää miksi toimimme kuten toimimme, ja miksi ihmiset toimivat kuten toimivat, jotta voimme työskennellä tehokkaasti yhdessä ja erikseen, ja saavuttamaan tavoitteitamme. 

CASE 1: PROJEKTI ON JUMISSA.

Uutta projektia pukkaa, vaikka vanhakin on vielä kesken. Aika ei tahdo riittää, jonka vuoksi

  • ei ole tarpeeksi aikaa kartoittaa kattavasti kaikkia näkökulmia tai vaihtoehtoja

TAI

  • ideoita, näkökulmia ja vaihtoehtoja on enemmän kuin tarpeeksi! Tiiviin, yksimielisen näkemyksen muodostaminen on haastavaa tai jopa mahdotonta, keskustelu rönsyilee, ja ta-daa – taas loppuu palaverin aika kesken, jonka vuoksi projekti junnaa paikallaan.

Ulkopuolisen fasilitaattorin, tuottajan tai projektipäällikön palkkaaminen on kustannustehokas vaihtoehto – päätös, joka vapauttaa sinun aikaasi toimintoihin, joissa se on kaikista arvokkainta.

Hoidan pohjatyöt huolellisesti, ja olen hyvä kuuntelemaan. Asiakkailta olen saanut paljon kiitosta siitä, että nappaan ideasta kiinni nopeasti, jonka jälkeen laitetaan tuulemaan. Toimin sinun ja/tai teidän ideoidenne sanoittajana, halutessanne tuottajana, kriitikkona, kehittäjänä ja katalysaattorina. Laitetaan yhdessä suunnitteluun lisää vauhtia, ja varmistetaan että paine hioo timantteja – eikä kiristä pantaa.

Konsultointi alkaen 600 e + alv. 24% / 3 h

Pidempien muutosprosessien hinnoittelu aina tapauskohtaisesti.

CASE 2: OPPIMINEN ei sitouta.

Mietityttääkö muutospaine? Pohdituttaako oppimisen asiat? Tai kenties haluaisit vain sen kuuluisan toisen mielipiteen?

Pohditko, miten saada lisää vaikuttavuutta oppimiseen? Kuinka saada oppijat innostumaan oppimisesta, ymmärtämään kokonaisuuksia, tunnistamaan olennaisimmat asiat, muistamaan paremmin? Entä miten voidaan minimoida oppijan kokema turhautuminen ja maksimoida oppisisällöistä nauttiminen?

LX-suunnittelun (learning experience) avulla varmistamme että oppiminen on helppoa ja vaivatonta, jolloin oppija pystyy vapauttamaan kaikki resurssinsa uuden oppimiseen, epätietoisuuden tai epämiellyttävien tunteiden sijaan. Fokusoimalla asiakaslähtöisesti oppijan kokemukseen varmistamme että kaikki se, minkä haluat opittavan, on todella opittavissa. Kehittämisen tarkoituksena on siis tehdä oppimisesta oppijalle mahdollisimman helppoa, jolloin oppiminen on tehokasta, eikä resursseja valu hukkaan. LX-suunnittelu on oppimistuotteesi palvelumuotoilua ja tuotteistamista, oppimisen muotoilua (learning design).

Koulutusmateriaalin ja / tai esimerkiksi vaikkapa e-oppimisalustan kehittämisessä otetaan huomioon mm. oppimisympäristön ja opetusmateriaalin rakenne, oppimispolun looginen eteneminen, oppijoiden tarpeiden huomioiminen, käytetyt menetelmät, oppiaineksen ymmärrettävyys ja oppiaineksen sovellettavuus.

LX-suunnittelu-prosessiin voidaan sisällyttää myös esimerkiksi iteratiivisesti eteneviä design-syklejä, jolloin on mahdollista vahvistaa end user-näkökulmaa entisestään.

Tehdään oppimisesta mahdollisimman helppoa ja hauskaa! Varmistetaan yhdessä, että oppi menee perille.

Konsultointi alkaen 600 e + alv. 24% / 3 h

CASE 2: MUUTOS EI MOTIVOI.

Työ vaatii uusia taitoja, kykyjä, uutta osaamista? Muutos ei ota tulta alleen? Mieltä kaihertaa epävarmuus, yhteistyö ei huvita?

Pelit ja pensselit on kunnossa, mutta jostain syystä muutos ei motivoi.

Miten saada koko porukka mukaan muutokseen, miten ihmiset sitoutuvat – ja ennen kaikkea innostuvat uuden edessä?

Miten sitouttaa ympäri maailmaa riputeltu henkilöstö puhaltamaan samaan hiileen, ja ponnistamaan kohti yhteistä tavoitetta?

Edellä mainittuihin kysymyksiin ei valitettavasti ole paketti-vastausta. Jotta pääsisimme pureutumaan ilmiöiden takana oleviin juurisyihin, meidän täytyy pystyä ensin syvällisesti ymmärtämään sitä kontekstia, jossa ilmiö esiintyy. Työntekijäymmärrystä lisäämällä pystymme ymmärtämään yrityskulttuurissamme esiintyviä ilmiöitä, jonka jälkeen työntekijäkokemuksen muotoilu mahdollistuu.

Anna minun auttaa sinua kompleksisten ongelmiesi ratkaisemisessa esimerkiksi DBR (design based research) -tutkimuksen avulla palvelumuotoillen ja osallistaen ihmiset mukaan muutokseen. Näin menettelemällä vapautamme aikaasi sellaisille toiminnoille, joista on maksimaalinen hyöty liiketoiminnallesi.

Osallistamisen avulla nostamme työntekijöiden sitoutuneisuutta ja tyytyväisyyttä muutokseen. On arvioitu, että tyytyväiset työntekijät tuottavat 40% enemmän liikevaihtoa kuin tyytymättömät, ja että asiakaspalvelun ilmapiirin nouseminen 1%:lla näkyy myynnin kasvussa 2%:lla. Tutkimusten mukaan innostunut ja motivoitunut henkilöstö yksinkertaisesti tekee enemmän tulosta. Luodaan motivaatio ja innostus yhdessä!

Pidempien muutosprosessien hinnoittelu aina tapauskohtaisesti.

 


KYSY LISÄÄ

Saat minuun yhteyden joko soittamalla numeroon (+358) 45 122 3645 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen camilla (at) muutosvalmius.com. Halutessasi voit myös jättää viestiä alla olevan kaavakkeen kautta, niin otan sinuun yhteyttä pikimmiten. 

Nimi *
Nimi