0-3.jpg

PELILLISYYDESTÄ POTKUA PEREHDYTYKSIIN

CASE II MARKKINOINTIAKATEMIA

MarkkinointiAkatemia MAK Oy:n kiihtyvä kasvutahti on asettanut paineita myös uuden henkilöstön perehdyttämiskoulutuksille.

Pinnalla on ollut erityisesti seuraavia kysymyksiä:

  • Kuinka kaikki sisäinen tieto saadaan kätevästi jaettua myös uusille työntekijöille?

  • Miten minimoida perehdytyksistä aiheutuvaa kuormitusta, samalla nostaen uusien työntekijöiden innostusta ja motivaatiota uuden edessä?

  • Kuinka integroida uudet työntekijät osaksi MAK kulttuuria ja toimintatapoja?

  • Kuinka uusille työntekijöille mahdollistetaan henkilökohtaisen suhteen solmiminen suhteessa yrityksen arvoihin, missioon ja visioon?

”Camillan kanssa oli aiemmin ollut puhetta, että olemme olleet kiinnostuneita pelillistämään henkilöstöasioita - ja Camilla muisti tämän, kun törmäsi yhteistyökumppaninaan Seppo.io-pelialustaan! Perehdytyskoulutuksen pelillistäminen oli Camillan suunnalta tervetullut ehdotus!”, kertoo henkilöstökoordinaattori Mirka Riikonen.

MarkkinointiAkatemian henkilöstökoordinaattori Mirka Riikonen

MarkkinointiAkatemian henkilöstökoordinaattori Mirka Riikonen

Ajattelukumppanuutta HRD-toimintoinin

Camilla toimi välikätenä seppo.io-pelialustan lisenssoinnissa, mutta varsinainen pelinrakennus pystyttiin toteuttamaan sisäisesti. Pelinrakennukseen varattiin aikaa noin kolme viikkoa, jolloin yhteiset suunnittelupalaverit pystyttiin jaksottamaan viikoittain, aina seuraavan pelinrakennusvaiheen tueksi. Kattavan perehdytyspelin rakentaminen vei noin 20 tuntia aikaa, joista puolet toteutettiin yhteistyönä. Jatkossa peli vaatii moderointia erityisesti luovien tehtävien osalta, mutta toisaalta pelin rakentaminen ilman luovia tehtäviä (vastausvaihtoehtona kuva, video, audio) on myös täysin mahdollista.

Perehdytyspeli rakennettiin MarkkinointiAkatemian graafisen pohjapiirroksen päälle, ja näin voitiin varmistaa, että myös muualla kuin Tampereella työskentelevät työntekijät pääsevät seikkailemaan yrityksen tiloissa. Peli rakennettiin kolmelle tasolle, joista ensimmäinen taso suunniteltiin siten, että se on mahdollista pelata läpi jopa ennen virallista työn aloittamista, sisältäen perustietoja ja käytänteitä MAK-arjesta. Seuraava taso sisältää jo hieman vaativampia tehtävätyyppejä, joista osa on myös toiminnallisia, ja vaatii ainakin osittaista tietoa yrityksen toimitiloista. Kakkostaso on tarkoitus pelata sitten, kun työ on jo virallisesti alkanut. Kolmas, ja viimeinen taso, sisältää tehtäviä erityisesti MarkkinointiAkatemian arvoista, missiosta, ja visiosta, ja vaatii jo pohjatasoa paljon syvempää ymmärrystä yrityksen kulttuurista ja toimintatavoista.

Ajattelukumppanuus HRD-toiminnoissa mahdollisti useampia näkökulmia suunnitteluvaiheessa, jolloin voitiin taata kattavampi, ja näin myös laadukkaampi, sisältö perehdytyspeliin.

”Erityisen tyytyväinen oli perehdytyspelin kehitystyön aikana siihen, että sain vähän potkua ja kyseenalaistamista omiin tekemisiini, kun ulkopuolinen katsoi prosessejamme myös. Se on aina virkistävää!”, kertoo Mirka. 

”Perehdytyspeliä käyttävät kaikki meille tulevat uudet työntekijät, ja se on tärkeä osa organisaatiokulttuuriamme”, Mirka jatkaa.

 

Kokonaisarvosana saadusta palvelusta: 5/5


MITEN MUUTOSVALMIUS VOISI PARHAITEN AUTTAA SINUA?

Mietitään yhdessä! Saat minuun yhteyden joko soittamalla numeroon (+358) 45 122 3645 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen camilla (at) muutosvalmius.com.

Halutessasi voit myös jättää viestiä alla olevan kaavakkeen kautta, niin otan sinuun yhteyttä pikimmiten. 

Nimi *
Nimi